Adjaye forced to redesign Holocaust Memorial

AJ004_0019331_View 06

Revisions follow public consultation into contested scheme

The backers of David Adjaye’s Holocaust Memorial have submitted a new planning application after being forced into a redesign, it has emerged.

The revisions, the details of which have not yet been released, include the design of the entrance pavilion, the entrance courtyard and the surrounding landscaping. The basement footprint has also been reduced.

The changes follow a round of public consultation into the contested scheme that would be built on a park beside the Thames and next to the Houses of Parliament. Ron Arad and Adjaye Associates won the project after an international design contest, along with landscape practice Gustafson Porter & Bowman.

This content is available to Registered users

You are not currently logged in.

LOGIN or REGISTER to access this story

LOGIN or REGISTER for free access on selected stories and sign up for email alerts.

Take out a subscription to BD and you will get immediate access to:

  • Up to the minute architecture news from around the UK
  • Reviews of the latest buildings from all corners of the world
  • Our monthly digital edition including stunning photos, building and technical studies
  • Full access to all our online archives
  • PLUS you will receive a print copy of WA100 when it is published in January

Get access to premium content subscribe today