Adjaye backs campaign to save The Social

David Adjaye

Threatened music venue was one of the architect’s earliest projects

David Adjaye has lent his support to a campaign to keep central London’s The Social as a live music venue – the purpose for which he and William Russell designed it in the late 1990s.

The intimate Fitzrovia institution sprang out of the Heavenly Sunday Social club nights that Heavenly Records ran in from 1994-1999 and which proved a crucial stepping stone in the career of the Chemical Brothers.

It was one of the architect’s earliest projects, completed the year before he set up Adjaye Associates.

This content is available to Registered users

You are not currently logged in.

LOGIN or REGISTER to access this story

LOGIN or REGISTER for free access on selected stories and sign up for email alerts.

Take out a subscription to BD and you will get immediate access to:

  • Up to the minute architecture news from around the UK
  • Reviews of the latest buildings from all corners of the world
  • Our monthly digital edition including stunning photos, building and technical studies
  • Full access to all our online archives
  • PLUS you will receive a print copy of WA100 when it is published in January

Get access to premium content subscribe today