By the bricked-up waters of More London I sat down and wept

Martyn Evans index

The decision to fill in a water feature shows why beancounters must be kept away from design decisions

I’m in London less frequently these days. When I am it’s hard to deny myself the occasional “it’s all changed round here”. It happened last week as I walked through More London to a meeting at City Hall. I enjoy seeing significant changes to the landscape of the city I love – the gradual unveiling of the new London Bridge Station is exciting – but not this time.

I don’t like More London much anyway – for me it’s the worst kind of corporately managed space that makes Londoners feel like they don’t own the city where they live – but I was so horribly upset to see that the lovely water feature that used to run down the length of the main boulevard there has been filled in.

This content is available to Registered users

You are not currently logged in.

LOGIN or REGISTER to access this story

LOGIN or REGISTER for free access on selected stories and sign up for email alerts.

Take out a subscription to BD and you will get immediate access to:

  • Up to the minute architecture news from around the UK
  • Reviews of the latest buildings from all corners of the world
  • Our monthly digital edition including stunning photos, building and technical studies
  • Full access to all our online archives
  • PLUS you will receive a print copy of WA100 when it is published in January

Get access to premium content subscribe today