Spparc floats Golden Hinde visitor centre plans

Inside SPPARC's Golden Hinde Visitor Centre

Practice designs oak and glass viewing galleries and exhibition space for Southwark attraction

Spparc has taken the wraps off its proposals for a visitor centre to serve the replica of Francis Drake’s Golden Hinde that is under restoration at St Mary Overie Dock in Southwark.

The practice’s 1,125sq m scheme features a new ticket hall, an accessible education space which will explore Drake’s life and an exhibition area on its upper level.

Its lower ground level will have an external covered walkway with viewing galleries to the ship, WCs and offices for staff.

This content is available to Registered users

You are not currently logged in.

LOGIN or REGISTER to access this story

LOGIN or REGISTER for free access on selected stories and sign up for email alerts.

Take out a subscription to BD and you will get immediate access to:

  • Up to the minute architecture news from around the UK
  • Reviews of the latest buildings from all corners of the world
  • Our monthly digital edition including stunning photos, building and technical studies
  • Full access to all our online archives
  • PLUS you will receive a print copy of WA100 when it is published in January

Get access to premium content subscribe today