Olafur Eliasson completes his first building

Studio Olafur Eliasson: Fjordenhus, 2009-2018, Vejle, Denmark for client Kirk Kapital

Office building emerges from a Danish fjord

Artist Olafur Eliasson has completed his first building, a curvaceous brick office building which rises out of a fjord in the Danish town of Vejle.

The Fjordenhus, commissioned by financial firm Kirk Kapital in 2011 as its headquarters, was originally due to complete in 2016.

It is described by Eliasson as a contemporary interpretation of the “total work of art”. He also designed the furniture and lighting and some site-specific works of art.

This content is available to Registered users

You are not currently logged in.

LOGIN or REGISTER to access this story

LOGIN or REGISTER for free access on selected stories and sign up for email alerts.

Take out a subscription to BD and you will get immediate access to:

  • Up to the minute architecture news from around the UK
  • Reviews of the latest buildings from all corners of the world
  • Our monthly digital edition including stunning photos, building and technical studies
  • Full access to all our online archives
  • PLUS you will receive a print copy of WA100 when it is published in January

Get access to premium content subscribe today