Architype wins planning for national park retrofit

Architype's retrofitted South Downs Learning Centre

£2.2m scheme will cut 1970s building’s energy use by 95%

Architype has won planning for a £2.2m learning centre in the South Downs National Park which involved the retrofit of a 1970s building with local materials.

The project, in the countryside south-west of Petersfield, is predicted to improve the energy performance of the existing building by 95% and its carbon credentials by 80%.

As one of the first commercial projects in the UK to be built to Passivhaus’ retrofit standard, EnerPHit, the architect said the New Learning Centre would act as a demonstrator for low-energy refurbishment.

This content is available to Registered users

You are not currently logged in.

LOGIN or REGISTER to access this story

LOGIN or REGISTER for free access on selected stories and sign up for email alerts.

Take out a subscription to BD and you will get immediate access to:

  • Up to the minute architecture news from around the UK
  • Reviews of the latest buildings from all corners of the world
  • Our monthly digital edition including stunning photos, building and technical studies
  • Full access to all our online archives
  • PLUS you will receive a print copy of WA100 when it is published in January

Get access to premium content subscribe today