Technical Study: Coal Drops Yard, King’s Cross

Glazing fills the gap between the two roof structures

Heatherwick Studio’s shopping centre at King’s Cross links two former coal depots with a pair of extraordinary curving roofs. Thomas Lane finds out how – and why – they chose this approach

This is premium content. 

Only logged in subscribers have access to it.

Login or SUBSCRIBE to view this story

Gated access promo

Existing subscriber? LOGIN

A subscription to Building Design will provide:

  • Unlimited architecture news from around the UK
  • Reviews of the latest buildings from all corners of the world
  • Our monthly digital edition including stunning photos, building and technical studies
  • Full access to all our online archives
  • PLUS you will receive a print copy of WA100 worth over £30 when it is published in December.

Subscribe now for unlimited access.

Alternatively REGISTER for free access on selected stories and sign up for email alerts