Gort Scott wins consent for extension on listed Tube station

Consented Covent Garden Tube scheme by Gort Scott

Covent Garden work approved in conservation area

Gort Scott has won planning consent to build an extension on top of Covent Garden Tube station.

The project involves adding a single storey of office space to the building as well as refurbishment of the 1906 station and its later upper storeys.

The two-storey station, which is grade II listed and in a conservation area, was designed as a plinth to enable future over-development. Offices were duly added in the 1960s and refurbished in the 1980s.

This content is available to Registered users

You are not currently logged in.

LOGIN or REGISTER to access this story

LOGIN or REGISTER for free access on selected stories and sign up for email alerts.

Take out a subscription to BD and you will get immediate access to:

  • Up to the minute architecture news from around the UK
  • Reviews of the latest buildings from all corners of the world
  • Our monthly digital edition including stunning photos, building and technical studies
  • Full access to all our online archives
  • PLUS you will receive a print copy of WA100 when it is published in January

Get access to premium content subscribe today