Adam Khan’s wetlands centre floats between land and water

The visitor centre café is one of several lightweight pavilions built on a floating pontoons that will rise and fall with the water level.

The design of the Brockholes Wetland Nature Reserve buildings in Lancashire draw inspiration from the villages of Iraq’s Marsh Arabs

This is premium content

Only logged in subscribers have access to it.

Login or Subscribe to view this story

Existing subscriber? LOGIN or

Take out a subscription to BD and you will get immediate access to:

  • Up to the minute architecture news from around the UK
  • Reviews of the latest buildings from all corners of the world
  • Our monthly digital edition including stunning photos, building and technical studies
  • Full access to all our online archives
  • PLUS you will receive a print copy of WA100 when it is published in January

Get access to premium content subscribe today

Alternatively REGISTER for free access on selected stories and sign up for email alerts