First look: Adjaye's reworked Holocaust Memorial

Adjaye Associates' revised entrance pavilion to the proposed National Holocaust Museum

Opponents claim scheme is ‘repeating mistakes of Garden Bridge fiasco’

The full extent of revisions to David Adjaye’s National Holocaust Memorial has emerged with the publication of new planning documents reflecting changes to the controversial government-backed scheme.

Opposition to the proposals created by Adjaye Associates and Ron Arad for Victoria Tower Gardens – immediately south of the Houses of Parliament – prompted a pre-planning stages revision of the designers’ scheme. Now a second wave of revisions has been submitted, three months after an application for the project was lodged.

Adjaye’s main changes above ground relate to the height and footprint of the memorial’s entrance pavilion. Below ground, the architect has reconfigured the layout of the memorial’s learning centre, reducing its overall footprint but expanding a mezzanine level to maintain floorspace.

This content is available to Registered users

You are not currently logged in.

LOGIN or REGISTER to access this story

LOGIN or REGISTER for free access on selected stories and sign up for email alerts.

Take out a subscription to BD and you will get immediate access to:

  • Up to the minute architecture news from around the UK
  • Reviews of the latest buildings from all corners of the world
  • Our monthly digital edition including stunning photos, building and technical studies
  • Full access to all our online archives
  • PLUS you will receive a print copy of WA100 when it is published in January

Get access to premium content subscribe today