Charles Holland lands gig on Dover fort

Fort Burgoyne Dover in 2016 - Charles Holland and Lee Evans

Lee Evans Partnership to lead conservation of Victorian jewel

Charles Holland Architects and the Lee Evans Partnership have been appointed to work on the restoration of a Victorian fort next to Dover Castle.

The plans to reinvent Fort Burgoyne, described as a “forgotten Victorian masterpiece”, will be part of a wider project to establish a culture of creativity in the Channel port town.

National land management charity The Land Trust appointed Lee Evans to work on the stabilisation and conservation of the 1860s complex, allowing the fort and its west wing battery to be regularly opened to the public for the first time since it was built in the 1860s.

This is premium content

Only logged in subscribers have access to it.

Login or Subscribe to view this story

Existing subscriber? LOGIN or

Take out a subscription to BD and you will get immediate access to:

  • Up to the minute architecture news from around the UK
  • Reviews of the latest buildings from all corners of the world
  • Our monthly digital edition including stunning photos, building and technical studies
  • Full access to all our online archives
  • PLUS you will receive a print copy of WA100 when it is published in January

Get access to premium content subscribe today

Alternatively REGISTER for free access on selected stories and sign up for email alerts