Voorlinden museum by Kraaijvanger Architects

A deep canopy and colonnade are wrapped around the new museum

The Voorlinden museum in Holland wanted naturally lit gallery spaces full of light. But how to do that while protecting the superlative art collection on display? Arup came up with a highly imaginative solution. Ike Ijeh reports

This is premium content. 

Only logged in subscribers have access to it.

Login or SUBSCRIBE to view this story

Gated access promo

Existing subscriber? LOGIN

A subscription to Building Design will provide:

  • Unlimited architecture news from around the UK
  • Reviews of the latest buildings from all corners of the world
  • Full access to all our online archives
  • PLUS you will receive a print copy of WA100 worth over £30 when it is published in December.

Subscribe now for unlimited access.

Alternatively REGISTER for free access on selected stories and sign up for email alerts