In detail 47: Victoria & Albert Museum courtyard, London

Etched-glass tree planters will mark the path around the perimeter of the lawns at the V&A courtyard.

The new garden at the centre of the V&A combines the traditional simplicity of a garden courtyard with the drama and flexibility of a stage set. A paved ellipse creates a calm centre to the garden surrounded by lawns, lemon trees in glass planters and two larger Liquidambar trees.

This is premium content. 

Only logged in subscribers have access to it.

Login or SUBSCRIBE to view this story

Gated access promo

Existing subscriber? LOGIN

A subscription to Building Design will provide:

  • Unlimited architecture news from around the UK
  • Reviews of the latest buildings from all corners of the world
  • Full access to all our online archives
  • PLUS you will receive a print copy of WA100 worth over £30 when it is published in December.

Subscribe now for unlimited access.

Alternatively REGISTER for free access on selected stories and sign up for email alerts