Technical Study: House in Torhout, Belgium

MJVH Torhout external terrace

Marie-José Van Hee has created a refined concrete and timber fronted house above a Flemish dentist using a clever structural solution

In the small Flemish city of Torhout, the owners of a centrally located site ran a dental practice that was successfully operating from their existing ground-floor premises, but wanted to demolish and rebuild the residential accommodation above. Marie-José Van Hee has designed and recently completed a new house that seamlessly unifies the ground floor with the residence in a striking and highly refined composition.

This is premium content. 

Only logged in subscribers have access to it.

Login or SUBSCRIBE to view this story

Gated access promo

Existing subscriber? LOGIN

A subscription to Building Design will provide:

  • Unlimited architecture news from around the UK
  • Reviews of the latest buildings from all corners of the world
  • Full access to all our online archives
  • PLUS you will receive a print copy of WA100 worth over £30 when it is published in December.

Subscribe now for unlimited access.

Alternatively REGISTER for free access on selected stories and sign up for email alerts