facebook
Twitter
Linkedin
Feedback

Wednesday23 July 2014

picture of the day

Lifschutz Davidson Sandiland's Jewish centre wins planning

  • Email
  • Comments (1)
  • Save

Lifschutz Davidson Sandilands’ design for London’s new Jewish Community Centre has won unanimous planning approval from Camden Council.

The three-storey, 30,000sq ft glass-fronted pavilion in north-west London will be set back from traffic-heavy Finchley Road behind a landscaped piazza.

This acts as an “external room” drawing the community into the lower ground floor where the most public activities take place.


The main reception area is reached by a footbridge at mezzanine level, directing people to the various amenities including café, library, auditorium, rehearsal studios, offices and nursery with enclosed garden.

A nine-storey tower of flats and offices on one corner replaces an existing residential block on the old Mercedes garage site.

Director Alex Lifschutz said: “The piazza is designed to activate Finchley Road, functioning as an outdoor room – equipped to host events, markets, ice skating – for the JCC’s programme, as well as inviting in the wider community.”

Share

Readers' comments (1)

  • A child of NW3, funded by NW3 and approved by NW3: OY VEY!!!!!! Highly predictable.

    Unsuitable or offensive? Report this comment

Have your say

You must sign in to make a comment

sign in register
  • Email
  • Comments (1)
  • Save
Latest
News
Sign in

Email Newsletters

Sign out to login as another user

I'm searching for in
Desktop Site | Mobile Site