facebook
Twitter
Linkedin
Feedback

Thursday31 July 2014

Feilden Clegg Bradley - Woodlands Trust Headquarters, Grantham

  • Email
  • Comment
  • Save

The Woodland Trust has received new headquarters in the form of a £5.1m award winning project by Feilden Clegg Bradley.

With an enclosed garden at its heart, the building grows out of the surrounding landscape. It takes the form of an ascending spiral which “helps create an idiosyncratic and interesting building that communicates the mission and values of the Woodland Trust” according to the practice.

Internally, the different volumes feed off a central, top-lit atrium space which acts as the reception and a refectory for the staff. The open plan work spaces are contained within a 15m deep, three storey block from which a series of service and cellular spaces descends, tailing off at a single storey bicycle store.

Three storey vertical windows on the North and South facades deliver natural light and ventilation, resulting in a largely passive design.

The building is constructed near to the Trust’s former headquarters and houses a staff of 200 people.

Share

Have your say

You must sign in to make a comment

sign in register
  • Email
  • Comment
  • Save
Latest
News
Sign in

Email Newsletters

Sign out to login as another user

I'm searching for in
Desktop Site | Mobile Site