facebook
Twitter
Linkedin
Feedback

Thursday31 July 2014

FAT’s bakery for Peyton & Byrne is good enough to eat

FAT’s bakery for Peyton & Byrne
  • Email
  • Comment
  • Save

“The whole thing is like being submerged in fondant,” says Charles Holland of FAT, the architect of this baker’s shop for restaurateur Oliver Peyton.

Traditional with a twist, the shop has a pink and pistachio mosaic floor, white brick tiled walls with peppermint green icing (or, rather, grouting) and an old-fashioned picture window to evoke universal childhood memories of what a bakery should be.

The lollipop lighting is a simple chandelier of reflector bulbs used in spot-lights.

Peyton & Byrne is tucked into the listed lobby between Heal’s and Habitat on London’s Tottenham Court Road, and sits underneath its original ceiling of opalescent ceiling tiles set in a bronze grid. The client also plans to extend the brand into additional locations.

Share

Have your say

You must sign in to make a comment

sign in register
  • Email
  • Comment
  • Save
Latest
News
Sign in

Email Newsletters

Sign out to login as another user

I'm searching for in
Desktop Site | Mobile Site