Technical Study: House in Torhout, Belgium

MJVH Torhout external terrace

Marie-José Van Hee has created a refined concrete and timber fronted house above a Flemish dentist using a clever structural solution

In the small Flemish city of Torhout, the owners of a centrally located site ran a dental practice that was successfully operating from their existing ground-floor premises, but wanted to demolish and rebuild the residential accommodation above. Marie-José Van Hee has designed and recently completed a new house that seamlessly unifies the ground floor with the residence in a striking and highly refined composition.

This is premium content

Only logged in subscribers have access to it.

Login or Subscribe to view this story

Existing subscriber? LOGIN or

Take out a subscription to BD and you will get immediate access to:

  • Up to the minute architecture news from around the UK
  • Reviews of the latest buildings from all corners of the world
  • Our monthly digital edition including stunning photos, building and technical studies
  • Full access to all our online archives
  • PLUS you will receive a print copy of WA100 when it is published in January

Get access to premium content subscribe today

Alternatively REGISTER for free access on selected stories and sign up for email alerts