In detail 20: Friars Halt Studio, Battle, Sussex

Friars Halt Studio, Battle, Sussex

Drawing inspiration from nearby oast houses, the studio comprises a steeply pitched tiled roof over a partially buried brick plinth con-taining a garage. The 5m-high timber roof is distorted towards the north side where a full-height glazed screen opens to the garden.The lower floor has uninsulated load-bearing brick walls ...

This is premium content. 

Only logged in subscribers have access to it.

Login or SUBSCRIBE to view this story

Gated access promo

Existing subscriber? LOGIN

A subscription to Building Design will provide:

  • Unlimited architecture news from around the UK
  • Reviews of the latest buildings from all corners of the world
  • Full access to all our online archives
  • PLUS you will receive a print copy of WA100 worth over £30 when it is published in December.

Subscribe now for unlimited access.

Alternatively REGISTER for free access on selected stories and sign up for email alerts