Shrink wrapped

The front elevation to Gordon Street. The metal brise soleil creates a moire pattern that reflects the research being carried on inside.

Designing a centre for scientists working in nanotechnology, Feilden Clegg Bradley faced a rigid technical brief. Despite this, its new research centre is both delicate and confident, giving UCL's Bloomsbury campus a new front door.. Photos by Tim Soar

This is premium content

Only logged in subscribers have access to it.

Login or Subscribe to view this story

Existing subscriber? LOGIN or

Take out a subscription to BD and you will get immediate access to:

  • Up to the minute architecture news from around the UK
  • Reviews of the latest buildings from all corners of the world
  • Our monthly digital edition including stunning photos, building and technical studies
  • Full access to all our online archives
  • PLUS you will receive a print copy of WA100 when it is published in January

Get access to premium content subscribe today

Alternatively REGISTER for free access on selected stories and sign up for email alerts