Niall McLaughlin wins planning for Cambridge recital hall

Niall McLaughlin Architects' consented proposal for Wong Avery Gallery at Trinity Hall, Cambridge

Music space will sit beside listed chapels

Niall McLaughlin has won planning for a small music practice and recital space at Trinity Hall, Cambridge.

The Wong Avery Gallery will sit in the centre of Avery Court, on the college’s central Cambridge site, adjacent to several listed buildings including the chapels of both Trinity Hall and Clare College.

The design uses simple loadbearing construction with thin stone columns and beams. It is a composition of cubic forms, with a Greek cross plan-form.

This content is available to Registered users

You are not currently logged in.

LOGIN or REGISTER to access this story

LOGIN or REGISTER for free access on selected stories and sign up for email alerts.

Take out a subscription to BD and you will get immediate access to:

  • Up to the minute architecture news from around the UK
  • Reviews of the latest buildings from all corners of the world
  • Our monthly digital edition including stunning photos, building and technical studies
  • Full access to all our online archives
  • PLUS you will receive a print copy of WA100 when it is published in January

Get access to premium content subscribe today